Enviat per: jaumexr | 15/11/2010

NOVES TECNOLOGIES, LA APOSTA PEL CONEIXEMENT

La societat del segle XX va estar marcada per la industrialització, la del segle XXI ho ha de ser per la globalització de l’economia, la sostenibilitatla societat de la informació i el coneixement. Tot això formarà part de l’economia del valor afegit,  que vol dir que hem de saber innovar i diferenciar-nos donant mes valor als nostres productes i serveis.

En aquesta evolució cap a aquesta economia del valor afegit les noves tecnologies seran fonamentals i no podrem estar a l’alçada i molt menys al capdavant sinó sabem entendre, aplicar i utilitzar les eines i medis tecnològics adequats a cada  situació.

En aquesta aposta tots hem de posar el nostre gra de sorra i l’Ajuntament com a institució propera al ciutadà garant del  seus drets i proveïdora de serveis ha de saber donar, també, resposta a aquestes noves necessitats prenent part activa en aquest procés evolutiu per un futur millor, per un futur de progrés.

La meva visió és que l’Ajuntament ha de impulsar en primer persona aquesta implantació de les noves tecnologies per tal de estar present com a entitat virtual a la xarxa INTERNET i oferir formació, informació, comunicació i serveis als ciutadans les 24h/365d de l’any. I en segon lloc ha de ser part molt activa en el procés de capacitar a tots els ciutadans per entendre, conèixer i utilitzar les noves tecnologies per que només millorant cadascú de nosaltres individualment aconseguirem millorar com a societat.

Seguint aquesta visió des de l’equip de govern d’Òdena hem  iniciat varis projectes en noves tecnologies com :

–         Proveir determinats punts gratuïts d’accés a INTERNET als ciutadans.

–         Dotar de cobertura  WIMAX (ADSL sense fils) al municipi com a alternativa a l’ADSL pel cable de telèfon.

–         Posar en marxa els telecentres d’Òdena, espais de noves tecnologies on els ciutadans poden formar-se:

  • Utilitzant els recursos informàtics disponibles.
  • Aconseguint  suport i ajuda tècnica.
  • Accedint a INTERNET.
  • Tenint uns espais de teletreball.
  • Rebent formació bàsica en informàtica i cursos mes especialitzats.
  • Fent cursos amb la modalitat de aula oberta del ampli catàleg de CEINA.

No obstant,  cal continuar i intensificar la feina feta per tal de que ningú, cap persona o entitat quedi exclosa de un futur en el que les noves tecnologies seran fonamentals pel desenvolupament i millora de la nostre societat.


Respostes

  1. Benvolgut Jaume,

    Gran post sobre les noves tecnologies, la formació i quin és el paper de les administracions públiques.

    Molt interessant! Si ens deixes ho compartirem!

  2. Vull internet gratis.
    JA!

  3. WIMAX??i a quan anirem?? a 56k?? quina manera de vendre fum..desde el barri de Sant Pere amb la empresa EURONA es baixa com a máxim a 120K..feu un projecte de veritat i porteu els repetidors de telefónica per poder gaudir d’ADSL com la resta de població de Catalunya.

    Toni Jordan. Administrador de Sistemes Unix en Aeroport de Barcelona.


Deixa un comentari

Categories