Enviat per: jaumexr | 09/01/2011

EL VALOR DE LA EDUCACIÓ

La principal inversió de futur que pot fer una societat moderna es invertir en la educació dels seus fills i es en el àmbit de la educació on el concepte progrés adquireix la seva màxima dimensió. Sense una educació efectiva, global i integradora no hi pot haver progrés ja que aquest necessariament implica coneixement i aplicació d’aquest en la millora i evolució de la societat.

Cal però diferenciar entre ensenyament i educació. Ensenyar vol dir transmetre uns coneixements mentre que educar es formar mes enllà dels coneixements aportant uns valors positius per la societat i un mateix. Educar amés es una tasca col·lectiva tots tenim responsabilitats en la educació del nostres joves i aquesta es una feina permanent i constant  que implica a tota la societat.

Òdena actualment es un municipi que treballa per aquesta educació global i col·lectiva on totes les parts aporten el seu gra de sorra per donar major i mes qualitat en la formació del nostres infants.

Curiosament els majors avenços en matèria d’equipaments educatius han coincidit en etapes de governs progressistes al municipi, aquí en tenim una relació.

–         Nou CEIP Castell d’Òdena
–         Nova llar d’infants , La llar dels Vailets
–         Ampliació la Llar dels Vailets
–         Ampliació CEIP Castell d’Òdena
–         Nova llar d’infants, L’avió de paper

Les dues ultimes s’han fet en aquest mandat que també ha estat especialment col·laboratiu amb la comunitat educativa del nostre municipi per tal de millorar tots els aspectes vinculats a la millora i defensa de la educació. Cal destacar projectes com el hort escolar, Euronet 50×50, la millorà de l’èxit escolar, sala audiovisual, espai obert, la potenciació del menjador escolar, camins escolars i altres actuacions d’atenció directa a les famílies que pateixen fortament la crisi com els ajuts per educació. En tots ells la comunitat educativa i l’ajuntament han sumat esforços en benefici dels infants i la seva educació.

La tasca però ha de continuar el nostre progrés ens ha de portar mes inversió en educació i aquesta ens ha de retornar mes progrés en un desitjat cercle virtuós sense fi. Com deia un anònim ‘Si penseu que invertir en educació es car, proveu la ignorància i veureu …’ i per últim m’agradaria citar a Confucio un filòsof  xines que ja fa 2.500 anys deia ‘On hi ha educació no hi ha distinció de classes’ o Hesíodo un poeta grec que també fa uns 2.700 anys deia ‘La educació ajuda a la persona a ser el que es capaç de ser’.

Per últim unes mostres del potencial educatiu d’Òdena que voldria destacar al temps que felicitar als seus autors, organitzadors i col·laboradors.

http://www.anoiadiari.cat/noticia/9335/gran-exit-de-la-cantata-de-nadal-de-l-escola-castell-d-odena

http://sites.google.com/site/escolacastelldodena/

http://www.elsvailets.cat/


Responses

  1. […] This post was mentioned on Twitter by PSC Òdena and PSC Òdena, Jaume Xaus. Jaume Xaus said: EL VALOR DE LA EDUCACIÓ: http://t.co/VfcMWcW […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: