Enviat per: jaumexr | 24/01/2011

PRESSUPOST ÒDENA 2011, PRIORITATS DAVANT LA CRISI

En els darrers anys, sens dubte, Òdena ha fet un esforç inversor com mai s’havia produït, han estat 17 milions de € invertits en 8 anys que han transformat i millorat el municipi de forma mes que evident. No obstant aquest gran volum inversor l’ajuntament es manté sanejat, te un deute molt baix, del 29% quan el límit es el 110%, un saldo pressupostari del 2010 positiu i un estat de tresoreria de mes d’un milió de euros. Pel que fa als impostos Òdena segueix sent uns dels municipis de la conca d’Òdena amb una pressió fiscal mes baixa degut a que en els  últims 12 anys s’ha mantingut quasi paral·lela al increment del IPC.

L’any passat ha estat, certament, un any dur pel que fa a la crisi però s’ha reduït despesa no prioritària i s’ha seguit invertint alhora que es prioritzava la protecció social, la formació i la promoció econòmica per tal de combatre la crisi i ajudar a les famílies que mes la pateixen.

Enguany la crisi es manté i s’agreuja amb les pujades dels subministres (electricitat, gas, combustibles) i altres productes basics. Conscients d’aquesta realitat s’ha treballat un pressupost marcadament anticrisi que finalment s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, CIU i amb els vots en contra de ERC. Un pressupost que prioritza 3 eixos amb un sol objectiu, treballar per que la crisi es superi, preveient inversions per 1,5 milions, al temps que es reforça la protecció social i s’ajuda a les persones desocupades a preparar-se i trobar feina.

De forma resumida  les tres prioritats del pressupost 2011 son:

+ Activació econòmica

  • Inversió sostinguda, planificació i manteniment.
  • Activació del patrimoni cultural.
  • Activació dels nous equipaments.

+ Protecció social

  • Projectes socials i de pla de barris.
  • Continuar amb els ajuts d’educació, material, menjador i transport.
  • Reforçament de l’assistència social.

+ Formació i ocupació

  • Formació de noves tecnologies, Internet, ofimàtica i aula oberta.
  • Atenció ocupacional,  mòduls i plans d’ocupació, treball als barris.
  • Oficina econòmica en xarxa , promoure inversions, emprenedors etc

Aprovat el pressupost ara cal seguir treballant per que les inversions previstes es realitzin, per generar activitat, per ajudar a les famílies desfavorides, per proporcionar la formació de reciclatge necessària, per acostar les noves tecnologies, per impulsar nous plans d’ocupació que donin feina alhora que es millora el municipi i per tal de atraure inversions al territori que puguin generar nous llocs de treball i mes activitat. Tot això sense deixar de banda el dia a dia del municipi i la resta de serveis que l’ajuntament ja presta als ciutadans.

Les dificultat seran moltes i mes en un any electoral però Òdena ho pot aconseguir per que te bons professionals, un govern sòlid amb criteris clars i una economia sanejada.

Presentació del pressupost (PPS)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: