Enviat per: jaumexr | 25/05/2011

Eleccions municipals 2011 a Òdena

Els ciutadans d’Òdena han votat continuïtat en el fons , però diàleg i obertura en les formes.

Analitzant fredament les dades a primer cop d’ull veiem que Òdena 2011 (ERC) ha pujat (+109), Òdena progrés (PSC) ha baixat (-109) i Òdena oberta (CiU) ha pujat molt lleugerament (+32) en quant a vots. I que en quant a regidors, degut a la famosa llei d’Hont, el premi ha estat per Òdena oberta (CiU) en detriment de Òdena progrés (PSC).

Per tant en el context local sembla que els vots perduts per  Òdena progrés (PSC) han anat a parar a   Òdena 2011 (ERC) beneficiant a Òdena oberta (CiU) que es qui ha guanyat el regidor que li treu la majoria absoluta a Òdena progrés (PSC).

Pensant en tot això i en el context global del país i del estat  hom treu les següents conclusions:

Òdena progrés (PSC) ha guanyat amb una certa comoditat les eleccions a Òdena malgrat el desgast de 8 anys de govern,  malgrat el ‘sutnami’ arreu del país a favor de CiU, malgrat la crisi i malgrat la forta campanya en contra.

Òdena oberta (CiU) ha guanyat un regidor, malgrat haver baixat percentualment respecte el 2007. I esta clar que no ha sabut aprofitar el ‘sutnami’ de CiU al no ser la força guanyadora.

Òdena 2011 (ERC) ha guanyat mes vots i quota percentual respecte el 2007 però no li ha servit per guanyar cap regidor addicional, encara que amb el resultat final es qui realment te la clau de la governabilitat del municipi si sap jugar les seves cartes.

Tot fa pensar doncs que la millor opció a tenor dels resultats es un govern presidit per Òdena progrés (PSC) però sotmès a cercar punts d’acord i fins i tot la participació d’altres grups en la gestió municipal.

Ara cal que els 11 regidors siguin coherents, que pensin únicament en Òdena i que junts conformin el millor govern possible i ho expliquin, els temps actuals de desafecció política i la crisi així ho aconsellen.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: