Enviat per: jaumexr | 13/06/2011

MINORIA AL PODER A ÒDENA

MINORIA AL PODER A ÒDENA

Carles Casanova Miranda (ERC) ha fet historia al ser proclamat alcalde amb nomes 2 regidors de 11 i amb nomes 345 vots de 1687. El primer que cal fer es felicitar-lo per haver jugat les seves cartes de forma magistral aconseguint que CIU la segona força amb 4 regidors li donés l’alcaldia de Òdena en el ple d’investidura del dia 11-06-2011.

El segon que cal fer es entendre que ha passat per que això es produís, com s’entén que no sigui el PSC, guanyador de les eleccions amb 5 regidors, qui tingui la responsabilitat de l’alcaldia ?

Hi ha gent que diu que això es el que ha ensenyat tant tripartit. Certament el tripartit no es un bon exemple de democràcia real, però cal ressaltar que almenys no es va cedir la presidència de la generalitat al grup menys votat ni tant sols parcialment.

A Òdena en canvi si que CIU ha cedit l’alcaldia a la candidatura menys votada i això es una cosa que encara no s’ha explicat i per tant només es poden fer conjetures i suposicions.

Em consta, i això es important, que el PSC en les negociacions no va voler cedir l’alcaldia a ERC i això li va tancar la porta al govern, però res se sap de per que CIU si ho ha fet.

Sobta també que l’acord es fes tant a corre cuita que ni el dia de la votació ni ha hores d’ara se sàpiga res del seu contingut, ni molt menys del programa de govern.

A tret de tot això un entén la desafecció política que envaeix  als ciutadans al donar-se pactes post electorals entre partits, que en aquest cas no es molesten ni en explicar.

Sigui com sigui Òdena té un nou alcalde i el que cal demanar ara; es que quan abans millor sigui pròxim, transparent i expliqui a la ciutadania els punts del seu pacte, el contingut del seu programa de govern i que es posin a treballar de seguida per Òdena, cadascú en les seves responsabilitats, els temps actuals de desafecció política i la crisi així ho aconsellen.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: