Enviat per: jaumexr | 02/03/2013

MIOPIA POLÍTICA

Imagen

Fa ja uns anys vaig alertar que estàvem davant d’una triple crisi, econòmica, institucional i també identitaria. Avui  aquestes 3 crisis no sols no s’han resolt sinó que han empitjorat de manera molt significativa i ocupen les portades dels diaris contínuament.

Al meu poble Òdena, governat pel tripartit CiU-ERC, veig amb molta preocupació que mentre govern i oposició s’enrosquen en presentar noves ordenances i discutir sobre mocions polítiques d’abast extra municipal, com el dret a decidir o el mosquit tigre,  l’atur al nostre municipi no para de créixer i ja esta per sobre dels 382 aturats, cal recordar que al Gener de 2011 hi havia 291 aturats i que per tant en aquets 2 anys ha crescut en 91 persones el que representa un 31% de increment en 2 anys.

Fa 2 anys Òdena tenia molts projectes amb visió de futur en marxa, projectes amb molts anys de treballs al darrera que podien significar molta inversió i oportunitats econòmiques tant per la gent d’Òdena com per la comarca:

  • El polígon industrial de Can Morera, promocionat per la Zona Franca.
  • El Outlet de botigues de fabrica del pla d’Òdena, promocionat per Inter Metropolità.
  • El polígon aeronàutic vinculat al aeròdrom d’Òdena i l’aposta per l’aeroport corporatiu.
  • La inversió de 9 milions € aconseguida per la llei de Barris al nucli d’Òdena.

Que ha passat amb tot això després de 2 anys del canvi de govern ?. Tot sembla parat i el que es pitjor alguns d’aquest projectes semblen estar llençats a la paperera definitivament.

Fins aquí es pot entendre que les prioritats de CiU i ERC a Òdena no son el seu creixement , però i els ciutadans d’Òdena, quina alternativa se’ls ofereix per viure i treballar a Òdena ?

Vist i pensant ja que Òdena es quedarà com està i que tot el que va fer l’anterior govern del PSC s’ha tancat o es liquidarà. L’unic que ens queda  es la situació sanejada de l’ajuntament i a qui poca broma que si es dilapida en despeses que no tinguin cap retorn llavors si que Òdena faria un gran pas enrere.

Crec que les situacions difícils requereixen de decisions valentes i sobretot orientades al gruix del problema i per això jo demano als regidors d’Òdena que enfoquin el problema real de l’atur al nostre municipi i dediquin tots els recursos lliures després de garantir els serveis bàsics a la creació de plans d’ocupació destinats a la millora del municipi i a donar serveis a les persones amb mes necessitat.

Veient les xifres dels comptes municipals Òdena podria destinar cada any uns 500.000 € a donar ocupació el que representaria poder donar feina a unes 30 persones a jornada complerta tot l’any o bé 60 persones en períodes de 6 mesos. Això ben gestionat ajudaria y activaria l’economia local, directament a les famílies dels contractats i indirectament a la resta del teixit comercial local.

Crec que la política municipal es mes que barallar-se discutint mocions i que hi ha molt per fer per alleujar la situació econòmica de molts veïns del municipi.


Respostes

  1. […] Per altre banda la llar l’Avió de paper te un cost aproximat de uns 3.500€ per alumne, si en tenim 11 alumnes això fa un total de 38.500€ any. Els quals segons el pacte per l’educació tindrien que ser suportats a parts iguales entre pares, ajuntament i generalitat. Per tant 3.500€ entre 3 fa que cada part tindria que aportar 12.833,3€. La generalitat abans aportava 1.800€ per alumne ara 875€ per 11 infants donen 9.625€ , els pares 124€ de quota mensual per 11 mesos i per 11 alumnes donen 15.004€ i l’ajuntament tindria que aportar la diferencia de 13.871€ ,1.261€ alumne, per cobrir la despesa totals mes els costos indirectes de llum, aigua …etc.  Aquí ja podem veure que la generalitat incompleix greument el pacte per l’educació al posar només 9.625€ en lloc dels 12.833€ que li correspondrien. Per altre banda l’ajuntament diu que no pot suportat el dèficit dels 13 alumnes que falten fins els 24 per assolir els cost total de les educadores. Anem a veure 13 alumnes per 1.261€ (aportació ajuntament) donen un total de 16.393€ a afegir per l’ajuntament per compensar el dèficit de falta d’alumnes. Son números senzills fets amb la poca informació disponible però que crec que donen una idea bastant clara i raonable de com es tracten diferent dos equipaments.  Quedi clar que per mi tots els equipaments son necessaris i cap s’hauria de tancar. https://jaumexr.wordpress.com/2013/03/02/miopia-politica/ […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: